IPR-håndhævelse i andre lande

Her er links til guider om håndhævelse i andre lande

Europæiske lande

EU har i forbindelse med IPeuropAware projektet skabt en række faciliteter specielt med henblik på at hjælpe mindre og mellemstore virksomheders innovation og beskyttelse af immaterielle rettigheder. Der er link til InnovAccess her.

Det engelske Intellectual Property Office har udarbejdet en best practice-vejledning til brug for virksomhederne. Den kan findes via dette link.

Kina

Eksportrådet har på hjemmesiden www.dtcchina.um.dk informationer om handelsmæssige spørgsmål i Kina inkl. en vejledning om IPR-forholdene i Kina.

EU har en China Helpdesk. Information herom findes på dette link. China IPR Helpdesk giver praktisk forretningsorienteret vejledning til navnlig mindre og mellemstore virksomheder, der arbejder med Kina.

Der findes også vejledninger om håndhævelse i Kina på disse hjemmesider:

IPR2 EU-China: projektets hjemmeside, herunder regeloversigt

Innovation Center Denmark, Shanghai: Publikation med gode råd til IPR-beskyttelse i Kina.

USA's ambassade i Kina: IPR Toolkit.

Andre lande

Bascap har i 2011 opdateret sin IP Guidelines for Businesses.

Ekportrådet har på hjemmesiden www.dtcchina.um.dk vejledninger om IPR-forholdene i Indien og Vietnam.


USA's handelsministerium har på hjemmesiden www.stopfakes.gov link til IPR-vejledninger til bl.a. Brasilien, Brunei, Egypten, Malaysia, Mexico, Paraguay, Peru, Rusland, Taiwan, Thailand og Vietnam.

I den årlige publikation "Anti-counterfeiting – A Global Guide" udsendt af World Trademark Review/IP Media Group med støtte fra ACG (Anti Counterfeiting Group), IACC (International Anti-counterfeiting Coalition) og WCO (World Customs Organization) kan man få et hurtigt overblik over IPR-håndhævelsesreglerne i en lang række lande. Oversigterne indeholder såvel beskrivelse af toldkontrol som civil- og strafferetlige regler.

 

Se virksomhedsguiden på Observatoriets hjemmeside.

 


FAQ

Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må?

Find svar på dine spørgsmål her

Cases

Hvad er konsekvenserne af at handle med kopivarer?

Læs eksempler på tidligere sager her