Bag kampagnen


Myndighederne blæser til kamp mod farlige kopier

I et storstilet samarbejde mellem 12 myndigheder blæser Ministeriernes Netværk mod IPR-krænkelser og Danish Anti-Counterfeiting Group til kamp mod farlige kopivarer på Verdens Anti-Piratkopieringsdag den 8. juni 2016.


Formålet med kampagnen er at øge forbrugernes opmærksomhed på, hvorfor de bør undgå at købe kopivarer – og hvordan.


Kampagnen gennemføres den 8. juni 2016, som er World Anti-Counterfeiting Day 2016. Den finder sted i tidsrummet kl. 8-12 i Københavns Lufthavn, på Københavns Hovedbanegård og på udvalgte metrostationer på lufthavnslinjen (Nørreport, Kongens Nytorv og Christianshavn). Her deler ca. 30 deltagere ud af pastil-æsker og kampagne-flyers.

 

Læs pressemeddlelsen om kampagnen her


Hvem står bag?
Kampagnen er arrangeret i samarbejde mellem Ministeriernes Netværk mod IPR-krænkelser og Danish Anti-Counterfeiting Group. Kampagnen er finansieret af EUIPO (Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret).


Myndighedsnetværket består af de nedennævnte 12 myndigheder, som samarbejder tæt om at bekæmpe kopivarer. De markerede myndigheder deltager i udførelsen af kampagnen på dagen: Patent- og Varemærke-styrelsen (sekretariat) Erhvervsstyrelsen, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SKAT, Kulturministeriet, Rigspolitiet, Lægemiddelstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (ForbrugerEuropa), NaturErhvervstyrelsen, Fødevarestyrelsen og Eksportrådet.


Læs om myndighedssamarbejdet her på stoppiratkopiering.dk, som drives af netværket.

Læs om Danish Anti-Counterfeiting Group på foreningens hjemmeside eller Facebook .