Net-køb af medicin

Forfalskede lægemidler er farlige. De er uden for myndighedernes kontrol og indeholder i mange tilfælde ingen aktive stoffer eller stoffer som ikke hører hjemme i et lægemiddel - f.eks. rottegift eller maling.

Producenter af forfalsket medicin har ikke noget incitament til at overholde de regler, som skal sikre patientsikkerheden. Medicinen fremstilles og opbevares ikke under rette forhold og de kan føre til forkert behandling og endda dødfald.

Alle typer af medicin er udsat for forfalskning - fra dyre lægemidler mod livstruende sygdomme til billige hovedpinepiller.

Pas på dig selv, når du køber medicin via internettet!

Forfalskede lægemidler kommer typisk til Danmark efter internetkøb fra udlandet. Lægemiddelstyrelsen opfordrer derfor de danske forbrugere til at passe på sig selv og fx købe medicin på et af de danske netapoteker eller i en af de butikker, som har tilladelse til at sælge medicin på nettet.

Få Lægemiddelstyrelsens gode råd og se kampagnevideoen her.

På lægemiddelstyrelsens hjemmeside kan du finde oversigter over danske apoteker og detailforhandlere, der har tilladelse til at sælge lægemidler via internettet.

Du kan læse mere om forfalskede lægemidler via dette link til Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Der er mere information om Lægemiddelstyrelsens indsats mod forfalskede lægemidler her.

 

 


FAQ

Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må?

Find svar på dine spørgsmål her

Cases

Hvad er konsekvenserne af at handle med kopivarer?

Læs eksempler på tidligere sager her