Er det ulovligt at købe og bruge piratkopier i EU?

Der findes ikke fælles europæiske regler om, at en forbruger ikke må købe og bruge piratkopier. Det er derfor reglerne i de enkelte lande, der afgør, om det er lovligt eller ej.
 
I Danmark er det ikke ulovligt som forbruger at købe og bruge piratkopier. I nogle EU-lande er der væsentlig strengere regler end i Danmark, hvilket kan betyde, at du risikerer bødestraf, hvis du køber en piratkopi.
 
Uanset om det er lovligt eller ej, må det frarådes at købe piratkopier, fordi der kan være forbundet sikkerheds- og sundhedsmæssige risici at anvende dem. Piratkopiering er også stærkt skadeligt for samfundsøkonomien og koster f.eks. tabte arbejdspladser og mistede indtægter til statskassen fra skatter og afgifter. Ved køb af piratkopier vil du derudover ofte være med til at finansiere organiseret kriminalitet. Organiserede kriminelle, som handler med kopivarer, er tit også involveret i andre former for organiseret kriminalitet. Ved køb af kopivarer kan du derfor risikere at være med til at støtte f.eks. handel med mennesker, våben, narkotika eller terrror.

FAQ

Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må?

Find svar på dine spørgsmål her

Cases

Hvad er konsekvenserne af at handle med kopivarer?

Læs eksempler på tidligere sager her