Hvad skal man som forbruger være opmærksom på, hvis man køber lægemidler andre steder end på apoteket?

Hvis man køber lægemidler andre steder end på et apotek eller hos en godkendt detailforhandler, skal man være særligt opmærksom på flere ting: Det er ikke lovligt at indføre lægemidler til Danmark fra lande uden for EU/EØS, og derfor skal man have styr på, hvor forhandleren er etableret. I mange tilfælde sender forhandleren lægemidlerne fra lande uden for EU/EØS, selvom det ikke umiddelbart er til at se på forhandlerens hjemmeside.

Man skal også være opmærksom på, at det kan være sundhedsfarligt at bruge lægemidler, der er købt uden for den legale forsyningskæde, da lægemidlerne måske ikke er fremstillet korrekt og derfor ikke har den tilsigtede virkning eller det rigtige indhold. Ydermere skal man være opmærksom på, at lægemidlet kan have bivirkninger eller påvirke effekten af den medicin, man i øvrigt tager.

Lægemiddelstyrelsen anbefaler, at man køber sine lægemidler på apoteket eller et andet sted, der er godkendt af Lægemiddelstyrelsen til at sælge lægemidler.

På Lægemiddelstyrelsens hjemmeside kan du se lister over de virksomheder som ud over apotekerne og deres håndkøbsudsalg, har tilladelse til at sælge medicin til forbrugerne:

Fysiske butikker:

Forhandlere af håndkøbslægemidler

På internettet:

Apoteker der forhandler lægemidler på nettet

Godkendte detailforhandlere der sælger medicin på nettet

 

For yderligere oplysninger vedrørende forfalskede lægemidler henvises til Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.


FAQ

Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må?

Find svar på dine spørgsmål her

Cases

Hvad er konsekvenserne af at handle med kopivarer?

Læs eksempler på tidligere sager her